Leren bij Lycens

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stage- of afstudeerplek? Wij bieden op onze verschillende afdelingen plekken aan die bij jou passen. Wil jij ook een bijdrage leveren aan een veilige en milieubewuste woon- en werkomgeving? Kom langs voor een kop koffie of een potje tafeltennis!

Onze vacatures Ons team
Leren bij Lycens

Leren bij Lycens

Lycens is een erkend stagebedrijf dat is geregistreerd bij het ELBHO en SBB. Door deze erkenning staat bijvoorbeeld de kwaliteit van de begeleiding hoog, ontvangt de student een goede stagevergoeding en wordt de student in staat gesteld om aan zijn/haar competenties te werken.

Lycens biedt stage- en afstudeerplekken aan voor mbo, hbo en wo studenten. Door ons brede assortiment aan dienstverlening, hebben we veel verschillende projecten lopen. Denk hierbij o.a. aan archeologische veldonderzoeken, bodemonderzoeken, asbestinventarisaties en brandveiligheid- en bouwprocessen.

Lijkt het jou interessant om mee te werken aan onze projecten? Neem contact met ons op en wie weet zien wij jou binnenkort tijdens een kennismakingsgesprek op één van onze vestigingen.

Jouw periode bij Lycens

Bij Lycens hebben we de mogelijkheid om tijdens je stageperiode mee te kijken op verschillende afdelingen. Op die manier leer je sneller je collega's kennen en doe je veel ervaring op vanuit verschillende vakgebieden.

Naast je stagewerkzaamheden zijn er ook altijd gezellige activiteiten bij Lycens, zo kun je denken aan tafeltennissen en wandelen tijdens de pauzes, gezamenlijke lunches, een plenair overleg en leuke uitjes met het team.

Verder bieden wij jou een flexibele en informele werksfeer, een eigen ingerichte werkplek, begeleiding en training op basis van jouw eigen ambities en een gezellige vrijdagmiddagborrel!

Feitjes over Lycens

6 afdelingen

Binnen Lycens hebben we 6 verschillende afdelingen: Bodem, Erfgoed, Ruimtelijke ordening, Bouwproces & Brandveiligheid, Asbest en Staf.

45% vrouw, 55% man

Een mooi evenwicht aan mannen en vrouwen binnen ons bedrijf.

Goede begeleiding

Tijdens je stage- of afstudeerperiode zul je begeleiding ontvangen van je stagebegeleider en onze stagecoördinator. Samen kijken we naar jouw ambities en hoe jij jouw talenten bij Lycens ook na je studie denkt in te kunnen zetten.

Mooie stagevergoeding

Wij zijn altijd op zoek naar jong talent en willen dat zij ook beloond worden voor hun inzet en bijdrage. Daarom bieden wij een mooie stagevergoeding aan dat bij jouw opleiding en kennis past.

Door heel Nederland

Onze collega's hebben projecten lopen door heel Nederland. Op welke vestiging zou jij bij voorkeur willen werken? Onze vestigingen zijn in Oldenzaal, Zwolle en Groningen.

5 dagen in de week welkom

Tijdens je stageperiode kun je 5 dagen in de week naar ons kantoor. Door de flexibiliteit kunnen we kijken wat voor jou het beste is en waar je het liefst gaat werken.

Onze vacatures

Traineeship bij Lycens! Word jij een echte Lycenser?
Oldenzaal | Zwolle
Stageplek Bodem
Oldenzaal | mbo of hbo | eindstage

Wil je graag werken bij Lycens?

Zie jij jezelf wel stage lopen of afstuderen bij Lycens, maar staat er op dit moment geen passende vacature tussen? Stuur ons gerust een open sollicitatie, dan nemen wij contact met je op.

Meer weten?

Anja vertelt je graag meer.

Anja Verberne

Anja Verberne

Afdelingshoofd Staf - Stagecoördinator

Veelgestelde vragen

Heb je een algemene vraag? Wellicht dat deze hieronder te vinden is.
Kun jij je vraag niet vinden? Neem dan contact op met onze HR Adviseur Jolanda, zij helpt je graag verder.

Hoe verloopt mijn sollicitatieproces?

1. Jij solliciteert
Jij stuurt ons je sollicitatie online door en onze HR adviseur beoordeelt je motivatie en CV.

2. Wij reageren
Je krijgt binnen twee weken van ons een reactie via de mail of de telefoon.

3. 1e gesprek - Kennismakingsgesprek
Tijdens je eerste gesprek zit je samen met het desbetreffende afdelingshoofd en een medewerker van de afdeling.

4. 2e gesprek - Vervolggesprek
Tijdens je tweede gesprek zit je samen met onze HR adviseur en de directie.

5. Match?! Contract tekenen
Gaan we samenwerken? Dan stelt Lycens het contract voor je op.

6. Een warm welkom bij ons team!
Door ons onboardingstraject zul je een warm welkom ervaren. We voorzien je van uitgebreide informatie, zodat je een vliegende start kunt maken bij het uitoefenen van je functie.

Wat zijn de cultuurwaarden van Lycens?

Daadkrachtig - We richten processen in waardoor er sneller en efficiënter gewerkt kan worden, er minder fouten worden gemaakt en waardoor we risico's kunnen beperken.

Toegankelijk - We houden van een geintje, maar we zijn ook serieus wanneer het moet. We werken graag met mensen die ons waarderen om wie we zijn en wat we kunnen.

Transparant - Door elkaar te zeggen wat we denken, moedigen we elkaar aan het beste uit onszelf te halen. We geven elkaar feedback en communiceren open over zaken om van elkaar te kunnen leren.

Gelijkwaardig - Iedereen is gelijk aan elkaar en mag zichzelf zijn binnen Lycens. We hebben allemaal onze toegevoegde waarde en zijn met z'n allen verantwoordelijk voor waar we als bedrijf voor staan. Op deze manier creëren we een vertrouwde omgeving.

Nuchter - Met onze nuchtere kijk op zaken behoeden we teams, opdrachtgevers of onderaannemers voor onrealistische plannen of ideeën.

Procesmatig - Ons werk is complex en omvangrijk. Daarom werken we gestructureerd en borgen we alles in processen. Daardoor werken we effectief en efficiënt.

Hoe leer ik mijn collega's het beste kennen?

Tijdens je werkperiode plannen we met verschillende collega's een walk & talk in. Hierdoor leer jij jouw nieuwe collega's en de verschillende afdelingen al goed kennen.
Naast de walk & talk leer jij jouw nieuwe collega's nog beter kennen door in de pauzes te tafel tennissen/wandeling te maken of door je collega's in de wandelgangen gewoon aan te spreken.