Herbestemming & hergebruik

Erfgoed

De erfenis van ons verleden

Erfgoed

De afdeling Erfgoed richt zich op het veiligstellen, behouden en conditioneren van ons (onroerend) erfgoed. Ons team van specialisten kan u bijstaan op het moment dat u in uw project te maken krijgt met erfgoed. Daarbij kunt u denken aan archeologische waarden en een gebouw of landschap van historisch belang. De dienstverlening van Lycens is gebouwd rondom proceskracht, wat wil zeggen dat we u in het proces kunnen begeleiden op verschillende niveaus.

Wat wij doen

De Totaalbenadering

Waar we in het verleden met name werden gevraagd voor onze kennis en expertise op productniveau zien we dat deze vraag langzaam verschuift naar het inrichten van een efficiënt proces. Steeds vaker is ons vetrekpunt niet vanuit de oplossing maar vanuit het probleem. We richten processen in waardoor er sneller en efficiënter gewerkt kan worden, er minder fouten worden gemaakt en waardoor we risico’s kunnen beperken. Ons onderscheidende vermogen is de combinatie tussen product en proces. Dat wil zeggen door onze kennis van de producten kunnen we processen beter inrichten.
Als het gaat om een vraag betreffende Erfgoed dan kent deze procesmatige benadering diverse fases:

PROCESS HORIZONTAL
  • Een belangrijke fase waar informatieoverdracht de sleutel is. Een goed inzicht in uw ideeën, uw verwachtingen, uw wensen en uw bedenkingen. Ze komen allen aan bod en worden in relatie met elkaar gebracht.

Onze Erfgoed dienstverlening

Wij bieden de volgende diensten aan binnen onze Erfgoed dienstverlening, deze zijn ondersteunend aan ons complete proces.

  • Als initiatiefnemer kan het interessant zijn om in een heel vroeg stadium met één van onze (Erfgoed) specialisten in gesprek te gaan over de plannen. Dat heeft voor u als voordeel dat wij kunnen meedenken met de plannen. U maakt kennis met onze proceskracht waarbij een integrale benadering van het initiatief de rode draad zal zijn. Als sparringpartner mogen er van ons out-of-the-box oplossingen worden verwacht. Op zoek naar balans tussen kosten, kwaliteit en maximale toegevoegde waarde. Wat onze toegevoegde waarde voor het proces kan betekenen lichten we graag toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze Erfgoed dienstverlening

Meer over onze kennis & capaciteit van Erfgoed