Werken bij Lycens

Interview - Roger Hesselink - Senior DIA

Een mooi moment was het project op Schiphol, een speciale locatie van de KLM. Ik kwam op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Het bijzondere was dat dit in de coronaperiode plaatsvond, het openbare gedeelte bij Schiphol was nagenoeg leeg. Dat zul je niet vaak meemaken.

Waarom ben je al 10 jaar bij Lycens?

We hebben leuke collega’s die allemaal met elkaar op kunnen schieten en iedereen heeft tijd om even een praatje te maken. Daarnaast hebben we regelmatig gezellige feestjes en natuurlijk de afwisseling op het werk. Praktisch gekeken is het ook erg fijn dat mijn woon-werkverkeer binnen een halfuur is en dat ik vastigheid heb.

Roger Hesselink

Wat maakt jouw werk leuk?

De afwisselingen in projecten en werkzaamheden maakt het werk erg leuk. Met projecten kom ik bij woningen, fabrieken, kantoren, NAM locaties en een mooie klus was in de hangaars en vertrekhallen bij Schiphol. Wat betreft werkzaamheden ben ik bezig met advieswerk, collega's begeleiden, nieuwe DIA’s opleiden, calculaties maken voor offertes en meedenken hoe we bepaalde dingen gaan uitvoeren. Geen dag is voor mij hetzelfde!

Waar ben je trots op?

Een tijdje terug hadden we een project dat niet helemaal lekker liep. Toen de woningen nog in gebruik waren, zijn we daar geweest om te inventariseren waardoor we niet overal bij konden. Hierdoor waren de rapportages niet volledig. Op het moment van leegstand heb ik alle woningen opnieuw bezocht en geïnventariseerd om alles goed in kaart te brengen.

De woningen moesten geschikt zijn voor totaalsloop, waardoor het extra belangrijk is dat alles goed geïnventariseerd is. Uiteindelijk op een enkele toepassing na (die niet zichtbaar waren) zijn alle asbesthoudende onderdelen gevonden en is het project naar behoren afgerond.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Mijn dagen starten vaak rond 8.00 uur en rond 17.00 uur ga ik richting huis. Zoals aangegeven is geen dag hetzelfde, maar verschillende werkzaamheden komen wel vaker terug. Hierbij is te denken aan rapporteren, autoriseren van rapportages en controle, inspecties uitvoeren, meedenken met hoe een inventarisatie uitgevoerd moet worden (welke inspectiemiddelen, werkvergunningen, etc.) en overleg met opdrachtgevers en andere uitvoerende partijen.

Het kan wel eens voor komen dat je ergens op tijd moet zijn en dat het ook nog even rijden is. Ik moest laatst bijvoorbeeld om 7.00 uur boven in Groningen zijn, dan ben je wel wat eerder onderweg. Als het om grote projecten gaat op andere locaties waar je bijvoorbeeld twee dagen moet werken, kan het ook wel eens zijn dat je daar met een overnachting bent.

Scholtenlinde fotografie 47 kopie

Een tip van jou, aan een nieuwe collega

Wat ik zou zeggen tegen een nieuwe collega: wees flexibel en praktisch ingesteld. Wat ook handig is, is dat je een beetje kunt tafeltennissen. Dat doen we namelijk bijna elke pauze met de collega’s. Verder vind ik nuchter denken ook belangrijk.

Leuke momenten uit de afgelopen 10 jaar

Een mooi moment was het project op Schiphol, een speciale locatie van de KLM. Ik kwam op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Het bijzondere was dat dit in de coronaperiode plaatsvond, het openbare gedeelte bij Schiphol was nagenoeg leeg. Dat zul je niet vaak meemaken.

Een grappig moment? Genoeg in de afgelopen 10 jaar en kan ik er van alles over vertellen. Wat direct in mij opkomt is de inspectie uitgevoerd door twee collega’s in een oud energiegebouw. Op deze locatie werden hoogspanningsruimtes geïnspecteerd en ik was op de terugweg van een andere klus in de buurt. Ik wilde even kijken of ze nog hulp nodig hadden en hoe het ging. Op het moment dat ik binnenkwam waren ze in een staten kast de onderdelen van een hoogspanningsinstallatie aan het inventariseren, beide hadden niet door dat ik binnen was gelopen. Ik zag een stok staan en sloeg heel hard op de stalen kast. Beiden schrokken zich kapot. Ze waren niet geheel zeker of de elektrische spanning er volledig van af was gehaald, dus je kunt je voorstellen hoe hun reactie was. Dat was voor mij een heel mooi moment, voor de collega’s wat minder… Achteraf kunnen ze er gelukkig wel om lachen.

Scholtenlindefotografie 110

Onze collega's vertellen...

Hier vertellen een aantal collega's wie ze zijn en hoe ze het ervaren om bij Lycens te werken. Een kleine doorkijk in wie we zijn en hoe we met elkaar samenwerken.