Werken bij Lycens

Interview - Annemarie Troost - Adviseur Bodem

5 jaar geleden ben ik bij Lycens komen werken, ik voelde mij meteen op mijn plek en het klikte erg goed met de verschillende collega’s. Nieuwsgierig naar mijn werkdag en op welk project ik het meest trots ben? Ik vertel het je graag!

Hoe ben je bij Lycens terecht gekomen?

5 jaar geleden ben ik bij Lycens komen werken, ik voelde mij meteen op mijn plek en het klikte erg goed met de verschillende collega’s. Ik ben ooit begonnen in de bodemwereld, daarna richting asbest en een klein uitstapje gemaakt richting het onderwijs. Uiteindelijk ben ik toch weer terecht gekomen in de asbest- en bodemwereld. Sinds 5 jaar werk ik bij Lycens. Eerst begonnen met de planning op de afdeling Asbest en later overgestapt naar de afdeling Bodem waar meer ruimte was en ik door kon schuiven naar adviseur Bodem. Op de afdeling Bodem doe ik diverse bodemonderzoeken: van een offerte schrijven tot het aansturen van veldwerk en het schrijven van de rapportages. Ook de coördinatie van grote projecten vind ik heel leuk om te doen. Momenteel ben ik dus gedetacheerd bij Projectbureau BAS, maar vanaf januari kom ik weer terug op de afdeling Bodem bij Lycens!

Annemarie Troost

Omschrijf jezelf in 3 woorden

Enthousiast, oplossingsgericht en flexibel

Zonder welk item kom jij jouw werkdag niet door?

Koffie en muziek (maakt niet uit welke muziek, maar een achtergrondmuziekje is erg fijn)

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn werkdag begint meestal met het checken van mijn mail: wat moet er vandaag gebeuren, wat heeft de dag voor mij in petto en zijn er nog dringende zaken die moeten gebeuren. Als het in 5 minuten geregeld kan worden dan doe ik het direct en anders zet ik het even weg naar een moment dat mij beter uitkomt. Ik probeer mijn dag altijd zo in te delen dat ik in de ochtend de urgente zaken doe en langlopende zaken in de middag. Grote zaken zoals het schrijven van rapporten probeer ik wel in te plannen.

Ik probeer wel gestructureerd te werken, maar dit lukt niet altijd door de waan van de dag. Stel ik ben een rapport aan het schrijven en dan krijg ik een telefoontje uit het veld dat er iets met spoed geregeld moet worden. Of een opdrachtgever belt over iets wat meer prioriteit heeft. Dat maakt mijn dag leuk: niks ligt vast en je moet flexibel zijn. Voor mij is het niks om van 9 tot 5 hetzelfde te doen of de hele tot op de minuut vast te leggen. Ik hou van afwisselingen en mijn eigen tijd indelen. Soms mag een planning ook snel veranderen, dat maakt het werk ook zo leuk.

Agenda annemarie

Geef een tip aan een nieuwe collega

Het is goed om de eerste weken met diverse collega’s een aantal uur mee te lopen, zowel de buiten- als binnendienst, maar ook bij andere afdelingen. Op deze manier leer je de werkzaamheden, de verschillende afdelingen en je nieuwe collega’s kennen. Ook is het erg leuk om tussen de middag mee te gaan wandelen of tafeltennissen, zo leer je je collega’s van een hele andere kant kennen en het is nog goed voor je ook.

Hoe kijk jij tegen Lycens aan?

Lycens is een fijn bedrijf om voor te werken. De lijnen zijn kort en iedereen is benaderbaar. Collega’s staan voor elkaar klaar. Lycens kijkt vooruit en is toekomstbestendig: ze gaan niet zomaar groeien en kijken goed naar de markt. Alles is goed voor elkaar, zoals HR, ICT en ondersteuning van oproepkrachten. Hierdoor is het bedrijf veel professioneler geworden en staan we ook steviger in de markt.

Op welk project ben jij het meest trots?

Ik ben het meest trots op mijn detacheringsklus bij Projectbureau BAS: Bodem Asbestsanering (zij ruimen asbest in de bodem op voor 7 Twentse gemeentes). Voor deze klus ben ik zelf benaderd door de manager van het projectbureau, omdat ik veel ervaring heb met asbestonderzoeken met name in de regio Hof van Twente. In eerste instantie heb ik hier in 2019 voor 1 dag in de week gezeten ter ondersteuning van de projectleider daar. Eind 2020 ben ik opnieuw benaderd door BAS, maar nu voor 3 dagen per week.

Bij het projectbureau ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van onderzoeken die worden uitgevoerd op locaties met een gevoelige bestemming (denk daarbij aan bijvoorbeeld speeltuinen, scholen en sportvelden). In totaal zijn dit 1250 locaties die door diverse adviesbureaus worden onderzocht. Ik zet de aanvragen uit en onderhoud de contacten met adviesbureaus en ook gebruikers van de locaties. Als de onderzoeken zijn uitgevoerd dan beoordeel ik de rapportages en beoordeel ik of er een vervolgtraject moet worden opgestart. Dit is precies de andere kant van wat ik bij Lycens doe, waardoor ik met een hele andere blik naar het onderzoek kijk. Daar heb ik bij Lycens ook weer voordeel van. Maar… Het einde van mijn opdracht is in zicht en ik heb weer enorm veel zin om vanaf begin volgend jaar weer volledig aan de slag te gaan voor Lycens.

Lycens scholtenlindefotografie 269