Actueel

Op zoek naar een leuke stage? Onze stagiaires vertellen je wat zij bij Lycens doen

nieuws van 6 mei 2021

Van februari tot en met juni zijn er bij ons twee stagiaires en één afstudeerder aan het werk op het gebied van ICT, HRM en Built Environment. Functies die erg van elkaar verschillen, maar allemaal van pas komen binnen ons dynamische bedrijf. Studenten zijn namelijk de toekomst voor ieder bedrijf. Onze stagiaires en afstudeerder vertellen graag over de werkzaamheden die zij verrichten en hoe het is om bij Lycens aan de slag te zijn.

  • Op zoek naar een leuke stage? Onze stagiaires vertellen je wat zij bij Lycens doen

Mijn naam is Merijn Bauhuis (22 jaar) en ik loop momenteel stage bij Lycens, vanuit mijn studie ICT aan de Hogeschool Saxion in Enschede.  

Bij Lycens houd ik mij bezig met het ontwikkelen en het testen van de software genaamd Gebouw Assistent, waarvan versie 2.0 voor onze bestaande klanten live is gegaan. Verder help ik ook collega’s met ICT-gerelateerde problemen. Ik vind Lycens een leuk bedrijf om stage te lopen, omdat ze een erg vrije bedrijfscultuur hebben. Ook krijg ik in coronatijd de kans om zelf te bepalen of ik thuis wil werken of dat ik op kantoor kom.  

Stagiair Merijn bij Lycens

Mijn naam is Merel Koning (22 jaar) en ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de studie Built Environment op de Hogeschool Utrecht.

Ik ben bij Lycens bezig met mijn afstudeerperiode in de richting Stadsontwikkeling. In mijn scriptie zal ik uiteindelijk een stappenplan maken, waarbij bedrijven kunnen aflezen welke natuur inclusieve en klimaat adaptieve maatregelen passen bij hun project. Hierbij wordt gekeken naar wat de succes- en faalfactoren zijn en waarom ze niet altijd meegenomen worden in het uiteindelijke project/plan. Wat ik leuk vind aan mijn afstudeerperiode bij Lycens? Ik vind de werksfeer het leukst, omdat je met vriendelijke mensen werkt en er altijd iemand bereid is om je te helpen.  

Stagiair Merel bij Lycens Zwolle

Mijn naam is Zalin Tunc (19 jaar) en ik zit momenteel in het tweede leerjaar van de opleiding Human resource Management aan de Hogeschool Saxion in Enschede.  

De afgelopen twee jaar heb ik als oproepkracht bij Lycens gewerkt en heb ik mij vooral beziggehouden met administratieve werkzaamheden. In mijn tweede schooljaar is het gebruikelijk om een beroepsvoorbereidende stage te lopen en toen mij de kans geboden werd om dit bij Lycens te mogen doen, leek mij dit gelijk interessant. Ik kon op deze manier de organisatie op een hele andere manier leren kennen. Lycens is voor mij een leuke en gezellige organisatie om stage te lopen en ook kun je altijd lachen met de collega’s, maar ook zeker goed samenwerken. Door de laagdrempeligheid bij iedereen is het ook makkelijk om even snel langs te lopen en om hulp te vragen. Ik houd mij bezig met veel verschillende HR-gerelateerde werkzaamheden, zoals het updaten van het personeelshandboek, een inwerkprogramma en vacatures opstellen en een medewerkers tevredenheidsonderzoek opzetten. Doordat ik met van alles mee mag kijken, mee kan denken en ook vanuit hier taken uit mag voeren, leer ik veel en verbreed ik mijn kennis.

Stagiair Zalin bij Lycens

Ben jij ook op zoek naar een leuke stage- of afstudeerplek binnen een gezellig, laagdrempelig en hardwerkend bedrijf? Laat het ons weten met een open sollicitatie en wie weet zien wij jou binnenkort verschijnen!

Meer weten?

Anja vertelt je graag meer.