Actueel

Niet alleen circulair denken, maar vooral doen: Drenthe Woont Circulair

nieuws van 2 maart 2021

Als Cirkelen (Lycens BV, Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering en Twee "R" Recyclinggroep BV) maken we onderdeel uit van 'Drenthe Woont Circulair'. Dit zijn acht woningcorporaties samen met bedrijven die experimenteren op zes verschillende projecten. Waarvan het doel is: ontwikkelen van een circulaire sociale huurwoning, die betaalbaar, herhaalbaar en schaalbaar is. Van een linair proces, naar een circulair proces.

  • Niet alleen circulair denken, maar vooral doen: Drenthe Woont Circulair

In november 2019 zijn de consortia gevormd, waarna een intensief traject van diverse sprintsessies volgde. In december 2020 werd de projectlocatie in Kloosterakker bekend gemaakt, een project van 20 (en wellicht 33) grondgebonden sociale huurwoningen in Assen. Kort daarna kwam ook een donorlocatie in beeld; de Maranathakerk in Assen. De donorlocatie zorgt gedeeltelijk voor her te gebruiken materialen welke in de woningen terugkomen. Gezamenlijk is het programma van wensen en eisen vastgesteld met de Gemeente Assen en eind 2020 is het bestemmingsplan goedgekeurd.

Vanaf januari 2021 is een start gemaakt met de ontwerpfase en een inventarisatie van de donorlocatie. Binnenkort wordt de website www.plancirculair.nl live gezet. In september 2021 start het team met de demontage van de Maranathakerk. Eind 2021 wordt het terrein bouwrijp gemaakt en kan de bouw starten in het eerste kwartaal van 2022.

Om écht het verschil te kunnen maken moeten we niet alleen circulair denken, maar vooral doen. Op deze manier zijn alle partijen intensief betrokken en wordt op een open en vernieuwde wijze doorontwikkeld.

Meer weten?

Marc vertelt je graag meer.

Marc ter Laak

Marc ter Laak

Commercieel directeur - Afdelingshoofd Asbest