Werken bij Lycens

Hoe is het om bij Lycens te werken Mehmet?

Ik ben Mehmet Ercan en woon met mijn vrouw Özden en twee kinderen Umut (7jr) en Leyla (3jr) in het mooie Enskede (is dé stad ja). Na mijn masteropleiding Construction Management & Engineering heb ik een tussenstop van 1,5 jaar in Den Haag gedaan als trainee, maar daarna toch weer terug gekomen naar Tukkerland.

  • Hoe is het om bij Lycens te werken Mehmet?

Wat is het leukste aan je baan?

Het leukste aan mijn baan en passie is de bijdrage aan de toekomst, het creëren van waarde door middel van vastgoed. Dus van niets naar een groot fysiek object. Dat geeft voldoening en een gevoel van trots eigenlijk. Bij die voldoening speelt de variatie in abstractieniveau ook een rol, dus de diversiteit in het werk. Soms praat je over processen, dan weer over afgebakende projecten, maar ook wel eens over inhoudelijke producten/diensten die wij aanbieden. Door deze variatie blijf ik kennisinhoudelijk scherp, maar verlies het proces en het doel niet uit het oog.

Op welk project/klus waar je aan gewerkt hebt bij Lycens ben je trots? Vond je het leukst om aan te werk?

Echt trots ben ik bijvoorbeeld bij de vernieuwbouw van Twentebad en ook de nieuwbouw van een grote cleanroom. Dit zijn toch grensverleggende projecten/ervaringen.

Wat maakt jouw dag een goede werkdag?

Essentieel is een relaxe werksfeer en collega’s. Immers ik zie jullie vaker dan mijn vrouw en kids. Een grapje moet op z’n tijd kunnen, alhoewel het incasseren toch minder leuk is.... maar goed hoort erbij. Hiernaast vindt ik een dynamische werkdag ook belangrijk, dus zowel intern op kantoor je ding doen, maar ook regulier externe contacten opzoeken.

Wat zou je nog graag willen doen en waarom?

Mijn vakgebied is erg dynamisch, dat geeft ook deels de voldoening in het werk. Maar op zakelijk gebied zou ik wel willen richten op meer projectontwikkeling. Het gehele proces beheersen wij uitstekend, nu maar dit ook bewijzen met een concreet ontwikkeltraject.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dit is best een moeilijke vraag, want normaliter sta ik niet lang stil bij goede momenten. Maar om toch een voorbeeld te geven, denk ik aan een grote conditiemeting waar wij ernstige brandveiligheidstekortkomingen hebben geconstateerd. Ondanks dat deze tekortkomingen niet tot de scope van de opdracht behoren, voelden wij ons alsnog verantwoordelijk. De klant waardeerde dit enorm, omdat we niet met oogkleppen op ons werk hebben gedaan en vanuit de zorgplicht en onze veelzijdigheid dit hebben opgemerkt en gemeld. Dit advies is toch een goed voorbeeld van hoe wij onze echte meerwaarde concreet laten zien…

Wat is je grootste werk blunder

Pff ik moet dan best een aantal jaren terug, we doen met collega’s wat werkzaamheden voor een zorginstelling en we zitten zo’n beetje in de uitvoering. Mijn rol is (althans dat dacht ik) het beheersen van de financiën en de kwaliteit. Dus ik zit lekker strak op de aannemer, alles goed controleren, elk stukje meerwerk afwijzen etc etc… Maar nu blijkt dat deze aannemer goede vriendjes te zijn met onze klant… (hoe moest ik dat nou weten?) Dus ons team krijgt een mooie whiplash van voren, waarbij we (ook na grote fouten van een voormalige collega bij dezelfde klant) eruit worden gekickt. Sindsdien kan ik de termen ‘verwachtingsmanagement’ ‘taakverdeling’ wel dromen.