Werken bij Lycens

Hoe is het om bij Lycens te werken Heike

Mijn naam is Heike Tijdhof, 32 jaar, woonachtig in Oldenzaal, moeder van twee jonge kinderen en sinds 2018 werkzaam bij Lycens als planner op de afdeling asbest.

  • Hoe is het om bij Lycens te werken Heike
Wat is het leukste aan je baan?

Zoals de functietitel al doet vermoeden houd ik mij bezig met het plannen en het coördineren van de asbestinventarisaties die wij voor verschillende opdrachtgevers uitvoeren. Hierdoor heb ik veel contact met de opdrachtgevers, bewoners, maar ook met aannemers en saneerders om te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Verder heb ik natuurlijk veel contact met de DIA’s, onze asbestdeskundigen die de inventarisaties uit voeren. Er heerst een leuke sfeer op de werkvloer. Iedereen zet zich in voor een goed resultaat en staat klaar voor de ander, maar er is ook zeker ruimte voor een grapje. Er wordt dan ook heel wat afgelachen. Op het werk sta ik bekend als degene die van lekker eten houdt en ook collega’s graag van wat lekkers voorziet.

Op welk project/klus waar je aan gewerkt hebt bij Lycens ben je trots?

Als het gaat om asbest leer ik steeds meer bij. Binnen Lycens heb ik de kans gekregen om kennis te maken met asbest, aangezien deze kennis na een opleiding psychologie en een baan in de sociale zekerheid zeer minimaal was. Ik heb echter dagelijks te maken met een team van fanatiekelingen die altijd tijd en moeite nemen om hun kennis en kunde te delen.
Er is niet een specifiek project waar ik het meest trots op ben, maar ik vind het vooral prettig wanneer iedereen op een prettige manier samen kan werken. Zo kunnen we gezamenlijk elke keer weer, een goed resultaat leveren waar de aannemer, saneerder, opdrachtgever en eventueel zelfs bewoners mee uit de voeten kunnen.

Wat is je grootste werk blunder?

Als je het hebt over werkblunders heb ik bij een vorige werkgever een zakelijk contact op bezoek gehad. Tijdens dit gesprek moest ik even buiten de vergaderruimte wat regelen met een collega. Uiteindelijk duurde dit een tijdje en raakten we verstrikt in een interessant gesprek over het gene dat ik moest regelen en waren we allerlei dingen al aan het uitzoeken. Tot mij op een gegeven moment te binnen schoot dat mijn bezoek nog steeds in de vergaderruimte zat te wachten tot ik terug kwam….