Werken bij Lycens

Hoe is het om bij Lycens te werken Vincent?

Mijn naam is Vincent Holtmaat en ik woon samen met mijn vriendin in Nijverdal. Na mijn studie (MBO bouwkunde & HBO Bouwtechnische bedrijfskunde) ben ik Lycens aan de slag te gaan. Momenteel ben ik werkzaam als projectleider asbest coördinatie en begeleid ik opdrachtgevers in het asbestproces.

  • Hoe is het om bij Lycens te werken Vincent?
Wat is het leukste aan je baan?

De omgeving binnen Lycens is erg dynamisch en elke dag brengt weer nieuwe uitdagingen. Om deze uitdagingen samen met mijn team op te lossen voor onze opdrachtgevers geeft mij dan ook veel voldoening. Daarnaast, en dit is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, heerst er een goede sfeer binnen het bedrijf, wat er voor zorgt dat ik dagelijks met plezier naar Oldenzaal rijd.

Op welk project/klus waar je aan gewerkt hebt bij Lycens ben je trots?

Als je mij vraagt welke van mijn projecten er binnen Lycens het meeste uitspringt, dan is dat toch wel een project waarbij een oude textielfabriek getransformeerd werd naar een werkplaats voor creatieve ondernemers. Een oude fabriek, gebouwd in de jaren 40 was voorzien van veel asbesthoudende elementen. De diverse soorten, locaties en hoeveelheid asbest, maakte het een erg interessant project. Mijn rol als spil in het team, waarbij veel overleg nodig was met verschillende partijen zorgt er voor dat ik met plezier op dit project terugkijk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Mij is ooit aangegeven dat ik anderen het beste kan behandelen zoals zij behandeld willen worden, dit pas ik ook toe in mijn omgeving. Door op deze manier met mijn team het asbestproces te begeleiden en vraagstukken op te pakken, maakt het dat ik plezier heb in mijn werk en er een goede band is ontstaan met mijn collega’s en opdrachtgevers.

Wat is je grootste werk blunder

Wie werkt maakt fouten, gelukkig is dit mij bij Lycens nog niet veel voorgekomen. Om toch maar even terug te vallen op een werkblunder, kijk ik naar mijn verleden in de horeca. Na het sluiten van het restaurant, tijdens de eindschoonmaak, reed ik een tafel weg, zodat de vloer schoongemaakt kon worden. Helaas had ik niet door dat de apparatuur, die op deze tafel stond, nog aangesloten was. Het gevolg was dat ik de tafel onder de apparatuur vandaan trok en er zo voor zorgde dat er wat nieuwe apparatuur moest worden aangeschaft.