Veiligheid & gezondheid

Vocht & schimmel

Warme voeten

Vocht & schimmel

Lycens beschikt over geijkte meetapparatuur om metingen te verrichten naar vocht in de lucht en bouwdelen. Vervolgens brengen de adviseurs een passend advies uit om een zo veilig en schoon mogelijk woon- en werkklimaat te verkrijgen.

Een gezond binnenklimaat draagt bij aan het welzijn van de mens. Daarom is het belangrijk voor een gezonde woon- en leefomgeving om risico’s op het gebied van vocht en schimmel zoveel mogelijk te beperken.
Een vochtig huis, kantoor of een school voelt niet comfortabel aan, het kan kil en koud aanvoelen ook al staat de verwarming aan. Schimmels komen veel voor in vochtige omgevingen. Zodra ze op een plek terecht komen waar voldoende vocht is gaan ze ontkiemen en ontstaat een nieuwe schimmelplek
Vocht en schimmels zijn vaak niet de oorzaak van gezondheidsklachten, maar kunnen luchtwegklachten wel verergeren en/of beïnvloeden. Een te droge lucht kan in combinatie met stoffigheid wel leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het van belang om hier aandacht aan te besteden. We willen allemaal comfortabel wonen en werken, zonder klachten en vieze plekken.

De boosdoener voor het ongezonde binnenklimaat zijn doorgaans bouwtechnische oorzaken; een te hoog gehalte aan CO2 en/of vocht in de lucht. Een oorzaak hiervan kan zijn, onvoldoende (spui)ventilatie, lekkage in de constructie/installatie/koudebruggen, optrekkend vocht of onvoldoende isolatie. Ook het gedrag van de gebruiker kan een rol spelen. Denk hierbij aan douchen, koken, drogen van de was etc.

Deze gevolgen kunnen voorkomen worden door het bouwwerk integraal te beoordelen op deze aspecten, zowel inwendig als uitwendig. Of als het al aanwezig is het probleem aan te pakken. Daarvoor is dus een onderzoek nodig. Lycens beschikt over deskundige inspecteurs die zijn uitgerust met moderne apparatuur om dit soort onderzoeken uit te voeren.

Onze vocht & schimmel dienstverlening

Wij bieden de volgende diensten aan binnen onze vocht & schimmel dienstverlening, deze zijn ondersteunend aan ons complete proces.

 • Wij onderscheiden twee soorten vochtonderzoeken:

  Vocht in de lucht
  In gebouwen kan door slecht ventileren of het gedrag van de gebruiker (verkeerd ventileren, veel vocht produceren of te weinig stoken) een te hoog vochtgehalte in de lucht ontstaan.

  Vocht in de constructie of bouwdelen
  Door diverse oorzaken kan de aanwezigheid van te veel vocht in de constructie van een gebouw problematisch worden, met eventueel schades als gevolg. Het kan materialen zelfs aantasten zodat deze vervangen moeten worden.

  Lycens beschikt over geijkte meetapparatuur om metingen te verrichten naar vocht in de lucht en bouwdelen. Vervolgens brengt de adviseur een passend advies uit om een zo veilig en zo schoon mogelijk woon- en werkklimaat te verkrijgen.

Onze vocht & schimmel dienstverlening

Meer over onze kennis & capaciteit van Vocht & schimmel

Wij werken onder andere voor...

 • Salland Wonen logo 300x155
 • Nsi2
 • Nts norma2
 • Leemans2
 • Enviterra2
 • Domijn2
 • Julianatoren
 • Jansendejong
 • Coteq
 • Vivare2
 • Woonplaats