Lycens

Adviseren om te realiseren

TNO maakt brandveiligheidsscan voor zorggebouwen

2012 06 04 firefish
18-06-2012

TNO heeft een app gemaakt om zelf, op een tablet, brandveiligheidsscans van zorggebouwen uit te voeren. De Firefish-applicatie van TNO is sinds eind mei gratis beschikbaar in de App Store.


Firefish is speciaal ontwikkeld voor eigenaren en gebruikers van zorgvastgoed maar de app is ook te gebruiken door brandveiligheidsadviseurs en brandweer. 

Scan

Door gebouwen in te voeren met een aantal kenmerken wordt de bijbehorende scan geladen met de eisen die voor dat gebouw van toepassing zijn. 
De scan is opgebouwd in duidelijke categorieën. Bij elke vraag is een toelichting opgenomen en kan de gebruiker opmerkingen en foto’s toevoegen. 
Het resultaat is een pdf-rapport met inzicht in de mate van brandveiligheid en de geconstateerde tekorten. Het rapport kan direct vanaf de tablet via mail verstuurd worden. 

Toekomst

TNO werkt continue aan de doorontwikkeling van de applicatie. Via updates worden nieuwe versies van beschikbaar gesteld. In de toekomst zal de app ook beschikbaar worden gemaakt voor andere besturingssystemen. 

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2012/06/04/firefish