Lycens

Adviseren om te realiseren

Asbestdak zelf verwijderen, hoe werkt dat?

Asbestverwijdering2edited
15-06-2017

De laatste tijd zijn er veel berichten in media verschenen dat bedrijven en (overheids-) instellingen, maar ook particulieren, in 2024 geen asbestdaken meer mogen bezitten. Het gaat om asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht zoals golfplaten. Als particulier eigenaar van een asbestdaken ben je zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van het asbest. Maar wel met een heel aantal strikte maatregelen.

 

Wanneer mag ik het zelf doen?

Als eerste geldt dat het dak kleiner moet zijn dan 35 m2 en de platen moeten met schroeven of bouten zijn bevestigd. Naast deze voorwaarden moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen en er moet zorgvuldig worden gewerkt. Dit is best veel werk en er komt zeker nog wel wat bij kijken. In navolgend filmpje https://www.youtube.com/watch?v=yiS9dkptEzA wordt op een duidelijke manier aangegeven aan welke voorzorgmaateregelen er voldaan moet worden. Daarnaast kan je zien hoe je de verwijdering veilig uitvoert. Bekijk dit filmpje ter voorbereiding op je klus. Lijkt het je te veel werk of voel je je er niet veilig bij, denk dan na over inschakelen van een professioneel bedrijf.

 

Wanneer moet ik het laten doen?

Voldoet jouw asbestdak niet aan alle voorwaarden, bijvoorbeeld als de platen gespijkerd zijn of er meer dan 35 m2 aanwezig is, dan is zelf verwijderen niet toegestaan. De asbestsanering moet dan worden uitgevoerd door professionele partijen. Bij Lycens kun je rekenen op een snelle, flexibele dienstverlening van ervaren specialisten die alle benodigde zaken regelen om jouw dak asbestvrij te maken. Naast het uitvoeren van een asbestinventarisatie kunnen wij adviseren over de asbestsanering, de sloopmelding bij de gemeente en ondersteunen wij bij de aanvraag van de bestaande subsidie(s).

 

Mochten er vragen zijn over het verwijderen van een asbestdak neem dan gerust contact op met een professional van Lycens 0541-570730 of  info@lycens.nl. Wij willen u graag hierin ondersteunen.

De laatste tijd zijn er veel berichten in media verschenen dat bedrijven en (overheids-) instellingen, maar ook particulieren, in 2024 geen asbestdaken meer mogen bezitten. Het gaat om asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht zoals golfplaten. Als particulier eigenaar van een asbestdaken ben je zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van het asbest. Maar wel met een heel aantal strikte maatregelen.

 

Wanneer mag ik het zelf doen?

Als eerste geldt dat het dak kleiner moet zijn dan 35 m2 en de platen moeten met schroeven of bouten zijn bevestigd. Naast deze voorwaarden moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen en er moet zorgvuldig worden gewerkt. Dit is best veel werk en er komt zeker nog wel wat bij kijken. In navolgend filmpje