Lycens

Adviseren om te realiseren

Adviseur Brandveiligheid

Lycens adviseert gemeenten, scholen, woningbouwcorporaties en bedrijven bij onder andere brandveiligheidsvraagstukken. Wij helpen onze opdrachtgevers met het creëren van een veilige werk- en/of leefomgeving. Brandveiligheidsaspecten worden steeds meer integraal benaderd in combinatie met bouwkundige, installatietechnische en constructie-technische items. De Adviseur Brandveiligheid moet continu rekening houden met nieuwe ontwikkelingen, zoals risicogerichte benadering van veiligheid en de verduurzaming van gebouwen.

Als Adviseur Brandveiligheid stort jij je op brandveiligheidsvraagstukken van elk kaliber. Dit betekent dat je de ene dag een gebouw scant en de andere dag een gelijkwaardige oplossing bedenkt voor een multifunctioneel gebouw. In deze functie ben je onder meer verantwoordelijk voor het inhoudelijk vormgeven van de verschillende producten. Onze opdrachtgevers verwachten van jou dat je in staat bent integrale oplossingen aan te dragen voor brandveiligheidsvraagstukken. In al jouw adviezen staat het belang van de opdrachtgever centraal. Het voeren van gesprekken met diverse betrokkenen, zowel in- als extern, doe jij met plezier en hierin laat jij graag jouw kennis en expertise op dit vakgebied blijken.

 

Een kleine greep uit je werkzaamheden

 • Het vaststellen en of ontwerpen van brandpreventiemethodes
 • Adviseren in uitvoeringsmethoden
 • Het toetsen van zowel ontwerpen voor nieuwe als bestaande gebouwen en objecten op het gebied van brandveiligheid
 • Het uitvoeren van risicoanalyses en het treffen/borgen van brandveiligheidsmaatregelen
 • Het inspecteren van gebouwen op brandveiligheid en het opstellen van rapportages hiervan
 • Het signaleren, analyseren en adviseren ten aanzien van de ontwikkelingen in het vakgebied

 

Wat vragen wij?

 • Iemand met een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde studie op het gebied van Bouwkunde, (Integrale) veiligheidskunde en/of Fire Safety Engineering
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met het opstellen van UPD’s, PvE’s vuurlastberekeningen etc.
 • Zelfstandigheid in uitvoeren van brandveiligheidsscans (BIO)
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • De ambitie heeft zijn/haar kennis en kunde voortdurend te willen ontwikkelen
 • Het bouwbesluit kent en gelijkwaardigheden weet toe te passen in specifieke situaties

 

Wat kan je van ons verwachten?

Bij Lycens staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende omgeving. Je maakt onderdeel uit van een topteam van de leukste collega's. Lycens hecht veel waarde aan professionele en goed opgeleide mensen. Daarom wordt je goed begeleid en neem je deel aan trainingen om je kennis op peil te houden. Daarnaast vinden wij vrijheid en flexibiliteit ten aan zien van werktijden in balans werk en privé belangrijk. Wij bieden je een goed passend salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en volop doorgroeimogelijkheden om je ambities te realiseren. Wil jij ook werken in een organisatie waar hard werken en een prettige werksfeer hand in hand gaan? Mail je motivatie en cv naar info@lycens.nl of bel naar 0541 570730.

 

Meer weten over Adviseur Brandveiligheid?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Lycens Postbus 336 7570 AH Oldenzaal Deventerstraat 10 7575 EM Oldenzaal 0541-570730

Inschrijven nieuwsbrief